Keresés ebben a blogban

2011. április 30., szombat

Kis bevezetö.....

2006-ban, amikor a céget alapitottam, igen sokat gondolkodtam, hogy mi legyen a cég jelképe.


Hogy miért is a Fönix madár a jelkép?


Mit is jelképez ez a különleges madár?
A főnix egy díszes tollazatú ún. lélek-madár. Pusztulása után képes feltámadni és újjászületni a hamvaiból. A metamorfózis és az újjászületés legfőbb szimbóluma.


   "Mint a hamvaiból felrepülő főnixmadár újra és újra talpra áll és telve energiával folytatja az útját."
A Kinaiak a Szerencse szimbólumának tartják a Fönix madarat.
Ezen értelmezések voltak azok, amik erre a döntésre juttattak, hogy a Fönixet válasszam a cég jelképéül.
Hiszen, azon embereknek, akik arra a döntésre jutottak vagy jutnak a közeljövöben, hogy külföldön vállalnak munkát,  az elhatározásukon túl, igen nagy szükségük van a szerencsére is.
S mivel "maguk mögött hagyják" / még, ha csak idöszakosan is/, a családjukat, a rokonaikat, a barátaikat, a kialakult életformájukat, ezért, csak az képes hosszútávon erre a vállalkozására, aki újra és újra talpra tud állni, újjá tud születni, s energiával telve folytatni a napi munkáját.
Ugyanis, azt hiszem nem fogok újat közölni akkor, amikor azt boncolgatom, hogy milyen megpróbáltatásokon esnek át azok a munkavállalók illetve családjaik, akik egy külföldi országba költöznek, igen gyakran nyelvtudás nélkül is.
 Belecsöppenni egy másik ország szokásaiba, kultúrájába, munkamoráljába, iskolai elvárásaiba....S sorolhatnám a végtelenségik, hogy naponta az élet szinte minden percében alkalmazkodni kényszerülnek ezek a személyek mindaddig, amig beléjük nem ivódnak a cselekedetek, szinte úgy, mint a saját hazájukban. 
Ezért kérték tölem ezt az oldalt, hogy valahol összefoglalva lehessen megtalálni azokat a tennivalókat, helyzeteket, elvárásokat, amelyeket meg kell valósitanunk, amelyeknek eleget kell tennünk egy külföldi munkavállalás  kapcsán.
A törvények, a kötelezettségek igen gyakran változnak egy-egy országot tekintve is, valamint az Uniós szabályok sem állandóak. 
Különösen a közeljövöben lép életbe igen sok változás, hiszen  Ausztria megnyitotta munkaeröpiacát, s ezen lépésével igen sok korábbi szabályzatot módositott is. A Blog követöi naprakészen kapnak iránymutatást a változásokról, a tennivalókról, annak elkerülése érdekében, hogy mulasztásuknak negativ követmezménye legyen.


Sikeres külföldi munkavállalást, külföldi tartózkodást kivánok!!