Keresés ebben a blogban

2011. június 12., vasárnap

III. Sikertörténet, Külföldön (de otthonról) is sikeresen

Mai föszereplönk Krisztina,  aki férjével és 3 gyermekével költözött Ausztriába, a jövedelmezöbb álláslehetöség  reményében indult útnak.
Kezdetleges lelkesedését, gyorsan letörte a felismerés, hogy "bizony külföldön sincs kolbászból a kerités"!
Ugyanis, szinte az elsö héten szembesült azon nehézségeivel, amelyekkel nem számolt akkor, amikor még csak otthonról tervezgette az "új életét".


Az elsö napokban kiderült, hogy a kisvárosban nincs bölcsöde, az óvodában is csak egy igen korai beiratkozás esetén tudta volna elhelyezni gyerköcét és iskola is csak a délelötti oktatás idejére van. ( Illetve, egy délutáni felügyeletet megoldó intézménynek igen magas dijat kellene fizetniük).


Hosszas gyötrödés után maradt a már megszokott helyzet, miszerint apuka dolgozik, anyuka pedig otthon marad a gyerköcökkel! Krisztina sokáig harcbanállt önmagával, mert nemigen tetszett neki ez a megoldás, még  akkor sem, ha imádja gyerköceit. Hiszen lássuk csak be, nem lehet mindennap mosni , takaritani......S persze gyerköceink sarkában sem topoghatunk állandóan, némi "szabadteret" nekik is illik hagynunk! Ilyen aprócska emberkéknek még az alvásigényük is igen sok, s amig ök alszanak, addig anya valami igen hasznos dolgot is tehet, pl. pénztkereshet.


Krisztina igen sokáig gondolkodott, keresgélt, hogy mit is kellene csináljon.........
Annyi támpontja volt csak, hogy mindenképpen találnia kell valamit, amit otthon a gyermekei mellett is el tud végezni!
Hosszú és göröngyös út vezetett eddig a pontig, amelyet elért Krisztina.
Sok-sok otthonvégezhetö munkát kipróbált......kisebb nagyobb sikerrel. Vállalt tollösszeszerelést, boritékolást, bérvasalást.........de sajnos egyik sem hozta meg a várt eredmény, idöt viszont nagyon sokat elvett a családtól.
Krisztina szinte végsö elkeseredésében ......Belevágott, egy értékesitési munkába, amelyet internetröl gördülékenyen tudott végezni, szinte ki sem kellett tegye a lábát otthonról.
Elmesélte, hogy nagyon tetszett  neki a termék amivel dolgozott- / a termék nevét itt és most nem irnám le, mert ez nem a reklám helye..../- ezért minden azzal kapcsolatos dolgot megtanult. Ezen kivül pedig sok minden mást is elsajátitott, ami elörevitte a vállalkozását.
      Azt feltétlenül meg kell emlitenem, hogy amikor Krisztina a jelenlegi vállalkozását kezdte, igen kételkedö és bizalmatlan volt. Ezért egy olyan lehetöséget mert csak bevállalni, ami elindításához igen csekély össszegre volt szüksége. Mindösszesen 50-60 euro volt az az összeg, amelyet "kockáztatni" mert. / Mivel csak a párja dolgozott, igy többet nem is tudtak volna ráterhelni a családiköltségvetésre./






 De, olyan kitartóan és szorgalmason dolgozott, hogy emlékei szerint maximum 3 hét alatt meg is térült  neki a befektetett pénze.  S ez olyan eröt adott neki, hogy azóta nem ismer semmilyen akadályt sem! Sikereivel együtt beköszöntött hozzá igen sok minden ami számára eddig ismeretlen volt, mint pl. megsokszorozódott a türelme, az erönléte. Pl a vállalkozása elkezdéséig nap, mint nap fáradt volt, szinte a házimunkának sem ért a végére sosem. A türelmét igen gyakran elvesztette.
S most, hogy ennyire sikeres lett a munkában, sikeres lett az élete minden területén is.


Büszkén meséli, hogy a legcsodálatosabb dolog otthonról dolgozni, s ezt sosem hitte volna! Minden napot a gyermekeivel tölthet, magának osztja az idejét, s mégis sikeres, igen tisztességes összeget keres. S persze, örül neki, hogy együtt van a családja Ausztriában, de azt is elmondja, hogy ezt a vállalkozását bárhol tudná müködteteni, s szerinte bárki tudja müködtetni, akinek van egy számitógépe, internetes csatlakozási lehetösége, s aki szeret dolgozni, pénzt keresni! Krisztinának egyszer, egy igen neves online oktató azt mondta, hogy amit Ö csinál azt röviden igy lehetne megfogalmazni: "Apa dolgozik, anya pénztkeres"!


Fenti kis történetet tanulságnak szántam arra vonatkozóan, hogy meg lehet találni a lehetöségeket, ha nagyon keressük, bárhol legyünk is.....


Ha van véleményed, esetleg ezirányú tapasztalatod, azt nagyon megköszönjük, ha megosztod velünk.