Keresés ebben a blogban

2011. július 5., kedd

FONTOS INFÒ!!!! Ausztriában dolgozóknak!!!!!!

Mai bejegyzésemben, egy igen fontos infót szeretnék megosztani az Ausztriában dolgozó illetve élö munkavállalókkal!




Igaz, már korábban is hatályos volt ez a jogszabály...............
Viszont mostanában, nagyon sok idöt, figyelmet forditanak rá a hatóságok, hogy be is tartassák a munkavállalókkal ezen szabályt! Illetve nem riadnak vissza "osztrák módra" a szankciók alkalmazásától sem!


A lényeg:
Az ausztriában tartózkodó munkavállalóknak csak azon része használhatja a magyar rendszámú autóját, akinek az osztrák lakcimpapirján a bejelentés módjánál a "neben"  ( mellék ill tartózkodásihely) szerepel!!!
Akiknek a fent emlitett rublikában "haupt" ( azaz fölakcim) szerepel, nem használhatják a magyar rendszámú személyigépkocsijukat.( Illetve a "haupt" lakcim létrejöttétöl számitva maximum csak 3 hónapig!!!!!)


A rendörség szisztemetikusan "keresi" a magyar ill más nemzetiségü munkavállalókat, hogy ezen szabályt betartassa.
S mint az elmúlt napok azt alátámasztják..................Tartománytól függöen igen magas pénzbirsággal súlytják a szabályszegöket. ( Az eddigi büntetések 260Eu- 680Eu magasságig is "szárnyalhatnak" ) S a büntetés mellé, kötelezik a szabályszegöt, hogy megadott határidön belül az osztrák rendszámú autóját ill annak papirjait bemutassa.    


Aki nem szeretne a fent leírt kellemetlen szituáció föszereplöje lenni, annak javaslom, hogy mindenképpen rendezze a lakcime és az autója szabályoknak megfelelö bejelentését.


Tudom, nem egyszerü...........mert vannak élethelyzetek amikor igenis nagyon fontos lenne, hogy Ausztriában fölakcime legyen a munkavállalónak.
Mindenkinek a saját, kinti életformájára levetitve kell meghoznia a döntését!
Akinek segitségre  lenne szüksége, az elérhetöségeim bármelyikén állok rendelkezésére.




Tapasztalataitokat, véleményeiteket, kérdéseiteket osszátok meg velünk.
Nagyon köszönjük!!!!