Keresés ebben a blogban

2011. június 5., vasárnap

III. Sikertörténet," 60 felett sikeresen!!!!"

Számomra az egyik legelgondolkodtatóbb történettel kezdem a sikersorozatot.
Remélhetöleg, többeket felbátorit a 66 éves föszereplöm............




Ugye milyen hihetetelen????? Hatvan felett sikeresen???? Pedig nem lehetetlen!!!!


Csak kell egy nagy adag változtatni akarás,  elhatározás, tanulni vágyás és  kitartás.


Föszereplönk  Magdi, aki  Magyarország keleti részén  él és többévtizedes munka után,  leszázalékolták. Az elsö években, a betegségeivel volt elfoglalva, s annak gondolata, hogy a sok-sok munkáért  cserébe járó rokkantnyugdij semmire sem elég,-szinte felemésztette.  Ez az állapot több, mint 10 évig tartott.


 Magdi elhatározta magát! Nem engedheti meg magának, hogy szinte ki sem mozdul a házból csak ha az orvoshoz megy.Tudta, változtatnia kell!!!!!!
Elkezdett hirdetéseket olvasni, hogy majd csak kap valami ötletet a változtatásra.
Mivel egész életében alkalmazottként dolgozott, igy meglehetösen félt attól, hogy önállóan tevékenykedjen, hogy saját kezébe vegye a sorsát. S a bizalmatlansága is igen sokáig hátráltatta a döntése meghozatalában.


Igen, önállóan tevékenykedni nehezebb, mint alkalmazottnak lenni. De, mindenki választhat, hogy a biztos kevesebbért cserébe bevállal e egy kockázatos, de szabadabb és több jövedelmet. Már, ha van valakinek választása? Mert, ugye sok esetben nincs!!!!! Vannak Gyes-en lévö anyukák, vagy a rokkantnyugíjasok, olyan helyeken élök, ahol nincs munkalehetöség.....s szinte  a végtelenségik folytatnám a felsorolást!
S persze azokról sem feledkezzünk meg, akik szeretik a munkájukat, csak épp olyan alacsony jövedelmük származik belöle, hogy nem tudnak megélni, s ilyenkor kénytelenek valami pluszjövedelem után nézni.
S azokról sem feledkezhetünk meg, akiknek  csak valami segélyszerü jövedelmük van, de bátortalanságból, kényelemböl, vagy ki tudja miért még sem kezdenek magukkal semmit sem.
Pedig ma már nagyon széles palettáról válogathatunk, hogy a családikassza tartalmát bövitsük.




"A biztonság többnyire csupán egy babonának tekinthető, mivel a természetben soha sem
fordul elő, és az emberek életében sem tapasztalható. Hosszú távon a veszélyt elkerülni
semmivel sem biztonságosabb, mint szembefordulni vele. Az élet egy merész vállalkozás,
vagy egy nagy semmi."
(Helen Keller)






De, nézzük csak tovább  Magdi történetét!


Talált valamit, amihez nem is kellett számottevö összeggel rendelkeznie.
 Kb 6 évvel ezelött kozmetikai termékeket és ékszereket forgalmazó cégnél kötelezte el magát, s az ö termékeiket értékesitette katalógusból.
Àtgondolta, hogy kik lehetnek a vevöi, hogyan éri el öket, s milyen formában reklámozza magát. Hónapról- hónapra egyre több lett a forgalma s ezáltal egyre magasabb jövedelemhez jutott.
Munkája során a meglévö ismeröseivel szorosabbá vált a kapcsolata, s lehetösége nyílt új kapcsolatok építésére is.
Az új kapcsolatok pedig új lehetöségeket hoztak. Ma már 3 cégnél dolgozik, természetesen önállóan.
S történt a minap, hogy olyan lehetöség birtokába jutottt, hogy számitógép ill. számitógépes ismeret is kellettt volna hozzá.  Magdi gondolt egy nagyot, s beszerzett egy számítógépet és szorgalmas önképzésbe kezdett.
Az elmúlt félévben nem sajnálta az idöt és az energiát a tanulásra. Ma már önállóan dolgozik a gépén, s ha mégis elakad?????  Semmi gond!!!Segitséget kér!!!!!




A sikereiben osztoznak vele családtagjai, unokái kimondhatatlanul büszkék a mamára. Mert ugye, nem hétköznapi, hogy a nagyival chat-elünk, skype-n beszélünk, s nagyi a neten dolgozik??????


 Magdi  Kedvenc idézete:




"Én nem hiszek a körülmények hatalmában. Hiszem viszont, hogy ebben a világban csak azok
boldogulnak, akik megkeresik a megfelelő körülményeket, és ha nem találják, megteremtik
azokat." (George Bernard Shaw)






Nagyon sok fiatal gyártja a kifogásokat, hogy miért is nem tud dolgozni? No, de miért is??????
Persze, nem értékesithet mindenki katalógusból, nem is ezt akarom érzékeltetni! Pusztán csak azt, hogy igenis van kiút!!!! Mindenki képes megtalálni azt a lehetöséget, amivel szimpatizál, s még jövedelemhez is juthat.
Aki keres, talál!!!!


" Nincsenek "jó" és "rossz" helyzetek: valamennyi helyzet egyszerüen alkalom a tanulásra. Tölünk függ, hogy milyenné tesszük az egyes helyzeteket."


Senki sem  állitja, hogy fenti lehetöséggel milliomossá lehetünk! Szó nincs róla!!!! De lehet annyi kiegészítö jövedelmünk, hogy számláink kifizetése ne okozzon gondot, hogy megengedhessünk magunknak 1-2 kisebb kiruccanást, és a stressz ne emésszen fel bennünket egy kilátástalannaktünö helyzetben.
S ha már ennyit nyerünk, mert kézbevettük a sorsunkat, akkor azt hiszem nem lehet okunk panaszra és élhetünk "gondtalan" boldog életet.


Ez is egy új helyzet, egy változás, idönként nehézségekkel, kihivásokkal, sok-sok tanulással. De, ha föszereplönk  Magdi, aki jelenleg 66 éves,  meg tudta csinálni........Akkor, kit és miért is akadályoz meg  a saját boldogulása??????


Olykor képesek vagyunk helytelenül személni a dolgokat,


" Ne fordulj el a lehetséges jövöktöl, mielött meg nem bizonyosodtál, hogy nincs mit tanulnod belölük!"






Ha van véleményed,  esetleg hasonló történeted ird meg nekünk!